westkust-amerika.reismee.nl

Memorial Day

hoi hoi

We zijn weer enigzins weer terug in de bewoonde wereld. We hebben weer internet !!!!! Gisterochtend heel vroeg vertrokken uit San Francisco. Gelukkig ook maar. Het was daar zo koud. Nu lekker richting de kust. Highway 1 af rijden tot we bij Naciemento Road aan zouden komen. Dat zou ons brengen naar onze tweede camping, Ponderosa campground. De kust was prachtig. Overal stops met fantastische uitzichten. Na een paar uur rijden kwamen we bij de weg die we moesten hebben. We moesten nog 13 mile naar de campground. Wat een weg zeg!! heel steil en heel smal. Met een camper zo groot als die van ons kijk je wel heel vaak (te vaak) de afgrond in. Die 13 km hebben we een uur over gedaan. Zo langzaam ging het. Maar uiteindelijk op de camping. Heel erg primatief. En zo heerlijk rustig. Prachtige bergen om ons. Die nacht on 21:30 naar bed gegaan en de volgende dag waren we allebei om 7:00 wakker. Heerlijk geslapen. Om 8:15 waren we weer op weg langs de kust. En weer waren we steeds onder de indruk van highway 1. Een prachtige weg. Met zeer goede plekken om te stoppen om van het uitzicht te genieten. Ook zijn we gestopt waar een groot kolonie zeeolifanten leefden. Wat geweldig om te zien, maar wat stinken ze. Dat doen de Amerikanen wel goed. Zorgen dat toeristen vrij toegang hebben om zoiets geweldigs te zien zonder dat de dieren daar last van hebben. Daarna gingen we naar Hearst Castle . Een afschuwelijk maar soms ook mooie gebouw die toch echt gezien moet worden. Eerst kom je aan bij een groot bij gebouw dat dienst doet om de toerist zoveel mogelijk geld afhandig te maken voor je met de bus naar boven gaat.Heel erg commercieel. Maar het 'castle' moet gezien worden. Wat een bijzondere gekke plek. Na deze onderbreking werd het tijd om naar on volgende camping te gaan. Bij Santa Margarita Lake.

En nu zijn we er. Met een hele mooie plek onder een boom met picnic tafel en firepit. Het is erg warm maar wederom een prachtige omgeving.

Tot de volgende keer en proost,

Irma

John Santegoeds

Vandaag pas tijd gehad om jullie verslagen te lezen van de afgelopen dagen.
Hier wordt namelijk gewoon gewerkt......
Veel plezier daar!

Groeten, John (Serinus)

ate

Hoe warm is het daar nu,moet je nog steeds alles omrekenen in voor ons bruikbare maten,of loopt John Average nu inmiddels wat meer met ons in de pas?
Is het bijvoorbeeld mogelijk om een stuk vlees van minder dan een kilo aan te schaffen.
Veel plezier daar en blijf vooral schrijven.

Ton

Hoi Aat, in San Francisco was het vrij fris, en behoorlijk wat wind, nu we wat verder land inwaarts zijn is het aardig warm, maar goed te doen. en de porties zijn inderdaad aan de grote kant, wat betreft de maten, moet je alles omrekenen, maar ja dat went snel.

Lisa

Haha! Hebben jullie geen last van hoogtevrees??