westkust-amerika.reismee.nl

Sedona

Vandaag zijn we vanuit Route 66 door gereisd naar Sedona. Eerst naar Flagstaff. Daar zag je dat het landschap al aardig aan het veranderen was. Veel meer groen en rotsen. Hoe dichter we bij Sedona kwamen hoe hoger, groener en grilliger het werd. Prachtig omgeving die je ook vaak ziet in cowboy films. Rode rotsen, hoge naald bomen en bergen tussen de 2000 en 4000 meter. Sedona zelf is een prachtige dorp met heel veel winkels met kunst en toeristische hebbedingetjes gemaakt door de locale bevolking (indianen, of zoals ze hier zeggen, the native Americans) Sommige dingen goedkoo,p andere erg duur. Sedona is eigenlijk bekend door haar vele New Age centra. Er zijn plaatsen in Sedona die worden Vortex genoemd, wat eigen 'werveling of kronkeleing betekend. Veel mensen ervaren Sedona als het krachtcentrum van mystieuze, buitengewone en paranormale metingen. Ook de omgeving versterkt dat een beetje met plaatsen als Cathedral Rock, Chapel of the Holy Cross en Bell Rock Vortex. Allemaal namen van bergen.

Maar we hebben een prachtige plek op de camping. Onder bomen langs een rivier. Heel mooi. Morgen gaan we naar de Grand Canyon en daar zullen we 2 nachten blijven.

tot gauw weer