Viva Las Vegas
hier zijn we dan eindelijk........Las Vegas, en wat is het hier heet. Maar eerst nog even terug naar de afgelopen paar dagen.
Na Bryce Canyon zijn we door gereden naar Zion National Park. En weer een heel ander soort omgeving. Ook prachtig. Tja ik kan nog steeds niet zeggen welke omgeving ik het mooist vind, ze zijn allemaal zo unique en bijzonder en elke keer verval ik in herhaling met 'het is hier prachtig.'
In Zion hadden we een mooi plekje vlak bij een rivier. De Virgin river. Die stroomt vanuit hoog in de bergen van Zion NP naar Lake Meade. Dat is een aantal kilometer ten oosten van Las Vegas en ten westen van Grand Canyon. Daar is ook de Hoover Dam. Bij Lake Meade komt de Virgin River samen met de Colorado river en na de Hoover Dam stroomt het samen daar naar het zuiden tot in Mexico als de Colorado river.
In Zion hebben we gister een aantal hikes gedaan. Heb het wel geweten daarna. Eerst gehiked vanuit Weeping Rock naar de Hidden Cnayon. Dat is dus een klim van ruim een halve kilometer bijna recht omhoog. Na ongeveer 450 meter kom je op een deel dat zo smal is, dat je een ketting die langs de rots wand is vast gemaakt moet vast houden. Ik deed op dat moment iets verkeerds. Ik keek naar beneden. Kreeg een paniek aanval en duurfde geen stap verder. Gelukkig kwam Ton terug en we zijn de halve kilometer weer terug gelopen. Wat een verschrikkelijke klim. Echt niet voor watjes en je moet echt wel wat in de benen hebben. Daarna de Riverside walk. Die is meer vlak en gaat door een canyon die steeds smaller wordt. Dit is een hike van ongeveer 3 1/2 kilometer. Stijle wanden omhoog, planten die er tegen aan groeien en een rivier die erdoor heen stroom. Op het einde van de Riverside hike, kom je bij het begin van een hike die heet the Narrows. Deze wordt afgeraden als je niet echt een goed conditie heb. Deze is 15 kilometer lang en je kan alleen door het water. Als je ook na gaat dat in de rivier vele stromingen zijn, ijskoud is en er heel veel gladde stenen en rotsen in zijn dan moet je lichamelijk en geestelijk goed voorbereid zijn. Ook hier waarschuwen de Amerikanen herhaaldelijk voor hoe gevaarlijk het is. Na wat te hebben gegeten hebben we de Emerald Pond trail gedaan van 1.9 kilometer. Veel stijgen en dalen maar erg mooi op het einde waar twee watervallen zijn.
Terug bij de camper, helemaal uitgeteld maar weer een ervaring rijker.
Vanochtend bijtijds de camper opgeruimd en richting Las Vegas gereden.
Ik heb Ton gevraagd even foto's te plaatsen van alle dieren die we hebben gezien. Helaas de roadrunner niet op foto daar die echt heel snel (biepbiep) weg was.
Voor nu. Even bijkomen en zo Sin City in. Kijken of er wat te winnen valt,doei doei voor nu en ik laat jullie wel weten of we terug komen of niet.
En Jeanine en Joost, jullie zijn kanjers, bedankt XXX
JACKPOT ???????? xxx
We gaan zo wel de stad in, en allicht gaan we wat gokken. maar mijzelf kennende geef ik het liever ergens anders aan uit.
Vroeger kon je niet van de fruitautomaten afblijven, ben je bekeerd?
Jackpot, mijn rekeningnummer krijg je nog.
vandaag niet gegokt, wel de hele dag rond gesjokt, ben gesloopt..........hotel in hotel uit, heb het even gehad met Vegas
Wat zullen jullie gespierde kuiten hebben als je terug komt hahaha!
die gespierde kuiten, dat valt wel mee, maar dat slenteren in de zon, dat hakt er wel in.